Giriş Yap

Akıllı Termostat

Akıllı termostat hakkında ihtiyacınız olan her şey

Akıllı Termostat Kullanımı

Akıllı termostat ev otomasyonu ile kullanılabilen, bir evin ısıtma, havalandırma ve klimasının kontrolünden sorumlu olan akıllı cihazdır. Akıllı termostat, Wi-Fi’ya bağlanabilir, böylece akıllı telefon, tablet veya bilgisayardan kontrol edilebilir.

Akıllı termostat kullanımı para tasarrufu ve pratiklik sağlar. Telefondan kontrol edilebildiği için nerede olunursa olunsun, evin sıcaklığını dilediğiniz gibi kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz.

Akıllı termostat duvara sabitlenerek kullanılabilir. Oda sıcaklığını doğru ölçebilmesi için gün boyu ışık alan yerlere yerleştirilmemelidir. Ayrıca petek yakını, yere ve kapıağzına da yerleştirilmemesi tavsiye ediliyor. Eğer odada klima varsa klima kontrolü için klimanın bulunduğu odada olmalıdır.

En İyi Akıllı Termostat Markaları

Yerli Akıllı Termostat Markaları

  1. Baymak: Türkiye’de ısıtma ve soğutma sistemleri alanında önemli bir yer tutan Baymak, enerji verimliliği sağlayan akıllı termostat çözümleri sunmaktadır.
  2. DemirDöküm: DemirDöküm, evler için geliştirdiği akıllı termostat modelleriyle ısıtma sistemlerinin uzaktan kontrol edilmesini sağlayarak enerji tasarrufu sunar.
  3. E.C.A.: Isıtma sistemleriyle tanınan E.C.A., akıllı termostat teknolojisini yenilikçi çözümlerle birleştirir ve kullanıcılara kolaylık sağlar.
  4. Alarko Carrier: Isıtma ve soğutma alanında uzun yıllara dayanan deneyimiyle Alarko Carrier, kullanıcı dostu akıllı termostatlar geliştirmektedir.

Yabancı Akıllı Termostat Markaları

  1. Google Nest (ABD): Dünyanın en popüler akıllı termostatlarından biri olan Nest, ev otomasyonu ve enerji tasarrufu özellikleriyle öne çıkmaktadır.
  2. Honeywell (ABD): Isıtma ve soğutma sistemlerinde köklü bir marka olan Honeywell, gelişmiş akıllı termostat teknolojisi ile enerji yönetimini optimize eder.
  3. Ecobee (Kanada): Ecobee, enerji verimliliğini artıran akıllı termostatlarıyla tanınan bir markadır. Aynı zamanda sesli asistanlarla entegre çalışabilme özelliğine sahiptir.
  4. Tado (Almanya): Avrupa'nın önde gelen akıllı termostat markalarından olan Tado, enerji verimliliği sağlayan özellikleri ve modern tasarımıyla dikkat çeker.
  5. Bosch (Almanya): Bosch, ev otomasyonu alanında sunduğu yenilikçi çözümlerle akıllı termostat alanında da dünya çapında bilinen bir markadır.
  6. Netatmo (Fransa): Netatmo, enerji tüketimini optimize eden ve kullanıcılara rahatlık sağlayan akıllı termostat çözümleri sunar.

Akıllı Termostat Tamiri

Akıllı termostat modelleri kablolu ve kablosuz olarak değişir. Kablosuz modellerde genelde kullanılan pil zamanla zayıflayabiliyor. Bu pil düzenli takip edilip gerektiğinde değişmelidir. Her kış başında pilleri değiştirerek termostattan en iyi verimi alabilirsiniz.

Termostat göstergelerini düzenli olarak takip etmeniz gerekir. Eğer olması gerekenden daha geç çalıştırıyorsa sorun olabilir. Garanti süresi içesinde üretici firmadan destek talep edebilirsiniz. Genelde garanti süresi 2 yıldır.

Akıllı Termostat ile Enerji Tasarrufu

Akıllı termostat ile pratik bir şekilde oda sıcaklığını istediğiniz yerden yönetebildiğiniz gibi enerji tasarrufu da yapabilirsiniz.

Enerji Tasarrufu>>
Oda termostatların en önemli faydası ise bahar aylarında gece ve gündüz arasında olan sıcaklık farkına akıllı çözümler üretmesidir. Böylece bu dönemlerde ısıyı en verimli şekilde kullanıp yüksek fatura ödemekten kurtulursunuz.

İndirimli Elektrik>>
Akıllı termostat elektrik ve doğalgaz faturalarında önemli bir tasarruf sağlar. Tasarruf edilen oran, ısıtma için fazla enerji kullanılan kış aylarında ve soğutma için klimanın çalıştırıldığı yaz aylarında daha da artar.

Akıllı Termostat Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • 1
    Alacağınız termostat modeli en ufak ısı değişimini bile fark ediyor olmalı.
  • 2
    Programlama, uzaktan erişim gibi özellikleri olmalı.
  • 3
    Don koruması ve pompa durdurma algılama işlevi gibi ekstra özellikler olup olmadığı.
Güneş Enerjisi Sıkça Sorulan Sorular

Akıllı Termostat - Sıkça Sorulan Sorular

Akıllı Termostat Rehberi