Güneş paneliyle su ısıtma fiyatları, sistemin özellikleri ve tercih edilen ekipmana göre farklılık gösteriyor. Sizler için sehpa, bağlantı parçaları ve montaj ekipmanlarını da içeren gün ısı sistemi paketleri hakkında bir fiyat araştırması yaptık. 2024 yılı güncel dolar kuruna göre derlediğimiz örnek paket fiyatlarını aşağıda bulabilirsiniz. Aşağıdaki tabloda örnek paket fiyatlarını bulabilirsiniz.
Kazan Hacmine Göre Su Isıtma Sistemi Fiyatları
Tüp Adedine Göre Krom Kazanlı Su Isıtma Sistemi Fiyatları
Kazan ve Kollektör Çeşidine Göre Su Isıtma Sistemi Fiyatları
Güneş enerjisiyle su ısıtma sistemleri 20-25 yıllık kullanım süresine sahiptir. Bu sistemler genelde 4-5 sene içinde amorti ederler.
Su ısıtma sistemleri için de faydalanabileceğiniz avantajlı GES kredi ve teşvikleri hakkında bilgi almak için hibe ve destek sayfamızı inceleyin: Enerji Teşvik ve Destekleri>>
Kuzeymak, güneş enerjisi ile su ısıtma sistemlerinde Türkiye'nin önde gelen markalarından biridir. Vakum tüplü güneş kolektörleriyle yüksek verimlilik sağlayan teknolojileri ve geniş su depolama kapasitesi sunan sistemleri ile bilinir.
Mitsubishi, yenilikçi güneş enerjisi sistemleriyle dünya çapında tanınan bir markadır. Güneş enerjisiyle su ısıtma alanında özellikle yüksek performanslı, dayanıklı panel ve kolektör sistemleri ile dikkat çeker. Enerji verimliliği sağlayan ısı pompası çözümleri de mevcuttur.
Demirdöküm, enerji verimliliği ve güvenilirlik sunan güneş enerjisi sistemleri ile Türkiye’de popülerdir. Güneş kolektörleri ve geniş su depoları ile entegre çalışan sistemleri, özellikle evsel ve ticari kullanım için idealdir.
Ezinç, Türkiye'nin lider güneş enerjisi firmalarından biridir. Paslanmaz çelik depo ve düz panel güneş kolektörleri ile ekonomik ve çevre dostu su ısıtma çözümleri sunar. Geniş ürün gamı sayesinde her ihtiyaca uygun sistemler geliştirmektedir.
Ersan, güneş enerjisiyle su ısıtma sistemlerinde yüksek kalite ve müşteri memnuniyetine önem verir. Vakum tüplü ve düz panel kolektör sistemleriyle, yüksek verimli ve uzun ömürlü su ısıtma çözümleri sunar. Ayrıca, ihtiyaca göre farklı kapasitelere sahip su depoları mevcuttur.
Ersan Güneş Enerji Sistemleri Web Sitesi>>
Ankara Solar, güneş enerjisiyle su ısıtma sistemlerinde yenilikçi teknolojiler ve uygun fiyatlı çözümler sunar. Şirketin vakum tüplü kolektörleri ve paslanmaz çelik su depoları, konut ve ticari binalar için verimli çözümler sağlar.
Sergün, Türkiye genelinde yaygın hizmet ağı ile güneş enerjisiyle su ısıtma sistemleri konusunda uzun yıllardır faaliyet göstermektedir. Vakum tüplü kolektörleri ve dayanıklı su depolarıyla hem bireysel hem de endüstriyel kullanım için geniş seçenekler sunar.
Aplas Group, güneş enerjisi sistemlerinde dünya standartlarında çözümler sunarak sektörde yer alır. Şirket, vakum tüplü ve düz panel kolektörleri ile yüksek verimli su ısıtma sistemleri sunar. Ayrıca, çevre dostu ve enerji tasarrufu sağlayan entegre çözümler de geliştirmektedir.
Güneş enerjisi ile elektrik üretmek hakkında daha fazla bilgi için güneş enerjisi sayfamızı ziyaret edin: Güneş Enerjisi Fiyatları
24 adet vakumlu tüpten oluşan güneş enerjisi sistemleri, 24’lü güneş enerjisi olarak adlandırılır. Tüpler; cam, paslanmaz krom ve galvaniz sac olmak üzere farklı ham maddelerden üretilir. 24’lü güneş enerjisi sistemleri, güneş enerjisi ile su ısıtmada en çok tercih edilen sistemlerdendir. Kış aylarında, (-25) - (-30) derecelere kadar sorunsuz kullanılabilir.
24 tüplü güneş enerjisi fiyatları, panelin ham maddesi ve satılan şehre göre değişebildiği gibi dövizdeki dalgalanmaya bağlı olarak da dönemsel olarak değişir. 2024 güncel 24’lü güneş enerjisi fiyatları $800 seviyesinde bulunabilmektedir.
Ev için güneş enerjisiyle ilgili sayfamızda, evlerde kullanılan GES uygulamaları hakkında detalı bilgi alıp eviniz için en uygun panel tiplerini karşılaştırabilirsiniz: Ev İçin Güneş Enerjisi>>
Güneşenerjisi, 1970'lerden bu yana dünya genelinde önemli bir yenilenebilir enerji kaynağı olarak kullanılır. Güneş panelleri, güneş ışınlarını toplayarak enerjiye dönüştürdüğü için en yaygın olarak ısıl uygulamalarda kullanılır. Bu uygulamalardan biri de güneş enerjisi ile su ısıtma sistemleridir, bu sistemde güneş enerjisi suyun ısıtılması için kullanılır.
Şofbenler de güneş enerjisinden elde edilen elektriği kullanarak su ısıtmanızı sağlar. Detaylı bilgi için şofbenlerle bağlantılı sayfamızı inceleyin: Şofben Seçenekleri ve Özellikleri>>
Güneş enerjisiyle su ısıtma, Türkiye gibi yılın önemli bir bölümünü güneşli geçiren ülkelerde pek çok alanda kullanılır. Bireysel güneş panelleri ile evlerde sıcak su elde edilebileceği gibi binalara uygulanan sistemler, su ısıtmanın yanı sıra, ısıtma soğutma sistemlerinde kullanılabilir. Ayrıca yüzme havuzlarında kullanılan suyun ısıtılması için de güneş enerjisi ile su ısıtmadan faydalanılabilir.
Su ısıtmak için şebeke elektriği yerine güneş enerjisinden faydalanmanız, daha ucuz elektrik faturaları ödemenizi sağlar. Elektrik faturanızı aşağı çekebilecek diğer çözümler için ilgili sayfamızı ziyaret edin: Ucuz Elektrik Kullanımı>>
Güneş enerjisinden sıcak su elde edilmesini sağlayan farklı teknolojiler ve sistemler vardır. Bu sistemlerden en çok tercih edilenleri ve kullanım özellikleri şu şekilde özetlenebilir:
Güneş enerjisiyle su ısıtma sistemleri arasında en yaygın kullanılanlarındandır. Karmaşık bir teknoloji gerektirmemesi ve düşük maliyetli olması önemli bir avantaj sağlar. Güneş enerjisinin toplanması için panel ve ekipmanlar; çatı ve cam duvarlar gibi sürekli güneş gören alanlara yerleştirilir. Daha sonra toplanan bu enerji depolanır ve su ısıtmada kullanılmak üzere iç mekânlara dağıtılır. Pasif güneş enerjisi sistemleri iki kategoriye ayrılır:
Aktif güneş sistemleri, güneş enerjisinden sıcak su ve elektrik üretilmesini sağlayan entegre elektronik ve mekanik sistemlerdir. Aktif güneş enerjisi sistemlerinde yüksek verimli toplayıcılar ve güneş pilleri kullanılır. Ek ısı depolamak üzere mekanik donanıma sahip olan bu sistemler, ısı dağılımını da sürekli denetler. Aktif güneş sistemlerinin tasarım ve inşaat aşamasında kurulumu önemlidir. Tamamlanmış yapılara daha sonra uygulanan sistemler, yapının estetiğinin bozulmasına sebep olur. Aktif sistemler elde edilen enerjiye göre ikiye ayrılır:
Güneş enerjisi su ısıtma sistemlerinin kolektörlerde dolaşan suyun kullanım şekline göre ve devre tipine göre farklı çeşitleri vardır. Kollektörlerde dolaşan suyun kullanım şekline göre olan çeşitler doğal dolaşımlı ve pompalı dolaşımlıdır. Devre tipine göre olan çeşitler ise açık ve kapalı olmak üzere ikiye ayrılır.
Bu sistemde kullanılan sıcak su toplayıcıda dolaşan sudur. Isınan su depoda toplanır; oradan da kullanım yerine gönderilir. Toplayıcıda toplanan su doğrudan kullanıldığı için suya antifriz katılamaz. Bu sebeple, donmaması için kış aylarında suyun tahliye edilmesi gerekir. Şebeke suyunun kireç oranı düşükse açık devreli sistemler daha verimlidir.
Kapalı devreli sistemlerde toplayıcıdaki sıcak su, boyler olarak adlandırılan ısı değiştiricisi ile ısıyı kullanma temiz suyuna aktarır. Bu şekilde, kirli su ile kullanım suyunun karışması engellenir. Bu sayede toplayıcıya antifriz konulabilir ve kış mevsiminde donma riski ortadan kalkar.
Pompalı dolaşımlı sistemlerde toplayıcı ile depo arasındaki su transferi, sirkülasyon pompası aracılığıyla yapılır. Bu sistemlerde de açık ve kapalı olmak üzere iki farklı devre kullanılır; ancak kapalı devreli sistemler çok daha yaygındır.
Güneş enerjisiyle su ısıtma sistemleri, çalışma prensibi olarak aktif ve pasif olmak üzere iki başlıkta incelenebilir.
Aktif ve pasif sistemlerde farklı ekipmanlar olsa da tüm güneş enerjisi ile su ısıtma sistemlerinde aşağıdaki ekipmanlar bulunur:
Su ısıtma sistemlerinin performansı, kullanılan suyun kalitesi ile doğrudan ilişkilidir. Su ısıtıcılarının verimli çalışabilmesi için temiz su kullanmak ve bu suyu bir su filtresi ile arıtmak, cihaz ömrünü uzatır ve enerji tasarrufu sağlar.
Detaylı bilgi için inceleyin: Su Filtresi>>