İnverter

En uygun inverter markaları, fiyatları ve özellikleri

En Çok Tercih Edilen İnverter Markaları

Schneider Electric

Yabancı Şirket (AB)
Memnuniyet:
Cevaplanmayan 2 şikayet bulunmaktadır.
Garanti:
2-5 yıl
İnverter Kapasiteleri:
3.4-66 kW
Fiyat ($):
200
ATV 1.5KW 220V 1 FAZ
Schneider Electric İnverterler

Enphase

Yabancı Şirket (ABD)
Memnuniyet:
Şikayet kaydı yoktur.
Garanti:
25 yıl
İnverter Kapasiteleri:
0.25-0.38 kW
Fiyat ($):
223
IQ8A Microinverter
Enphase İnverterler

Delta Electronics

Yabancı Şirket (Tayvan)
Memnuniyet:
Şikayet kaydı yoktur.
Garanti:
5 yıl
İnverter Kapasiteleri:
0.4-500 kW
Fiyat ($):
500
Delta - Vfd075E43A 7,5 Kw Vfd-E
Delta Electronics İnverterler

SolaX Power

Yabancı Şirket (Çin)
Memnuniyet:
Şikayet kaydı yoktur.
Garanti:
5-10 yıl
İnverter Kapasiteleri:
0.7-150 kW
Fiyat ($):
600
Solax Power X3-Eps Box
SolaX Power İnverterler

FIMER

Yabancı Şirket (AB)
Memnuniyet:
Şikayet kaydı yoktur.
Garanti:
10 yıl
İnverter Kapasiteleri:
1.2/3 kW - 175 kW
Fiyat ($):
1200
Trio-20.0-TL-OUTD-S2X-400
FIMER İnverter

Huawei Solar

Yabancı Şirket (Çin)
Memnuniyet:
Şikayet kaydı yoktur.
Garanti:
5-10 yıl
İnverter Kapasiteleri:
3 kW - 185 kW
Fiyat ($):
2300
On-grid Sun2000-8 KTL
Huawei Solar İnverterler

Fronius

Yabancı Şirket (AB)
Memnuniyet:
Şikayet kaydı yoktur.
Garanti:
5 yıl
İnverter Kapasiteleri:
1.5 kW - 100 kW
Fiyat ($):
3700
3 Faz 10kW
Fronius İnverterler

SolarEdge

Yabancı Şirket (İsrail)
Memnuniyet:
Şikayet kaydı yoktur.
Garanti:
12-25 yıl
İnverter Kapasiteleri:
2.2-100 kW
Fiyat ($):
4000
SE5K-RWS 380V Üç Faz
SolarEdge İnverterler

KACO New Energy

Yabancı Şirket (AB)
Memnuniyet:
Şikayet kaydı yoktur.
Garanti:
5 yıl
İnverter Kapasiteleri:
3 kW - 137 kW
Fiyat ($):
4700
50KW Blueplanet 50.0 TL3
KACO İnverterler

SMA

Yabancı Şirket (AB)
Memnuniyet:
Şikayet kaydı yoktur.
Garanti:
5+5 yıl
İnverter Kapasiteleri:
1.5 kW - 4.6 MW
Fiyat ($):
5000
25 KW On-grid
SMA İnverterler
Piagrid'e ücretsiz kayıt ol, teşvik ve desteklerden ilk senin haberin olsun...
Ücretsiz Kayıt Ol >>

Güneş İnverter Fiyatları 2024

Güneş inverter fiyatları marka seçimi ve teknik özelliklere göre değişir. Üretimi yurt dışında olduğu için döviz değişimlerinden etkilenir. 2024 yılı ortalama güneş inverter fiyatları,  1.200 Watt'tan 5 kW invertör'e kadar değişen güçlere göre KDV'siz 180 dolardan başlar ve 830 dolara kadar çıkabilir.

Toplam GES sistem maliyetinin %10'u tutarında elde edilebilmesi ve kaliteli bir mühendislikle sistemin enerji verimliliğini artırması, invertörü önemli bir bileşen yapan özelliklerdir.

GES sisteminiz için bir parça almadan önce enerji teşvik ve destekleri sayfamızı inceleyin.

İnverter Nedir?

İnverter ya da diğer adıyla invertör, doğru akımı (DC) işleyerek alternatif akıma (AC) çeviren elektriksel bir güç çeviricisidir. Yani inverterler elektrik üretimi yapmazlar. İnverter Türkiye'de invertör, çevirici ya da dönüştürücü olarak da bilinir.

Güneş panellerinde inverter, panellerden gelen dalgalı, kesintili, dengesiz ve harmonik akımları önleyerek verimli bir şekilde depolanmasını sağlar. Ayrıca inverterler sadece güç dönüştürücü olarak kullanılmaz. Güneş enerjili sistemlerin performansının görüntülenmesi, arızaların tespiti ve sorunların giderilmesine de yardımcı olur. Güneş panelleri ve solar enerji sistemleri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz güneş enerjisi sayfamızı da ziyaret edin.

İnverter Nasıl Çalışır?

İnverter çalışma prensibi genelde kullandığınız inverter çeşidine bağlı olarak değişir. Ancak temelde çevirici şu şekilde çalışır:

  • Güneş yarı iletken katmanlarından oluşan güneş panellerinize (veya fotovoltaik (PV) hücrelerinize) gelir. Bu katmanlar, bir bağlantı ile bağlanan hem pozitif hem de negatif katmanların birleşimidir.
  • Güneş geldiğinde yarı iletken tabakalar ışığı emer ve enerjiyi fotovoltaik hücreye gönderir.
  • Gönderilen enerji etrafta dolaşır ve elektronları kaybeder ve pozitif ve negatif katmanlar arasında hareket ederek doğru akım (DC) olarak bilinen bir elektrik akımı üretir. Üretilen enerji daha sonra kullanmak üzere bir bataryada saklanır veya doğrudan bir invertere gönderilir.

İnverter kullanılan on grid güneş enerjisi sistemleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Şebekeye Bağlı Güneş Enerjisi sayfamızı ziyaret edin.

Solar İnverter Nerelerde Kullanılır?

Solar inverterler, yaygın olarak rüzgar santralleri ve güneş santrallerinde kullanılır. Kesikli ve değişken enerji üretimi yapan santrallerde, kesintisiz ve kaliteli bir enerji üretimi yapmak için kullanılır.

Güneş Enerjisi İnverter Çeşitleri

Güneş enerjisi inverter çeşitleri bağlantı şekline göre temelde üç gruba ayrılır:

  1. Off-Grid İnverterler: Şebekenin bulunmadığı yerde kullanılan inverterlerdir. Tüketilen elektrik sadece PV’ler aracılığıyla üretilen enerjiden gelir. Bu tip sistemler üretilen fazla enerjiyi akülerde depolar.
  2. On-Grid İnverterler: Şebekeye bağlı çalışan inverterlerdir. Üretilen elektriğin akülerde depolanması yerine on grid inverterler aracılığı ile üretim yerinde tüketilmesi prensibine bağlı çalışır.  Bağlantılı inverterler merkezi, dizi (string) ve mikro inverterler olarak üçe ayrılır.
  3. Hibrit İnverterler: İhtiyaca göre hem şebeke bağlantılı inverter, hem de şebekeden bağımsız invertör olarak çalışabilir.

Modifiye Sinüs İnverter

Modifiye sinüs inverter, şebekeye bağlı olmayan ve akü ile çalışan güneş enerjisi sistemlerinde kullanılır. Tam sinüs inverterlere göre daha ucuz olması, yaygın bir şekilde tercih edilmesini sağlar.

Off-grid, şebekeden uzak ve bağımsız bir şekilde elektrik üretip kullanmak istiyorsanız, modifiye sinüs inverter ihtiyaçlarınızı karşılar. Karavan veya tekne gibi ortamlarda kullanacağınız küçük çaplı solar sistemler için uygundur.

Şebeke bağlantısız güneş enerjisi sistemleri hakkında bilgi için yazımızı okuyun.

Hibrit İnverter

Hibrit güneş enerjisi sistemlerinin başlıca parçalarından olan hibrit inverter, hem solar panelleri hem de şebekeyi ölçülü kullanarak elektrik tüketimi için en iyi avantajı sağlama amacı güder. Hem off-grid akülü, hem de şebeke bağlantılı inverter olarak çalışır. Bu yönüyle en iyi ev için invertörlerdendir.

Şebekeye bağlı (on-grid) ve şebekeden bağımsız (off-grid) çözümlerini birlikte sunan cihazlardır. Hibrit inverterler, enerji üretiminin ihtiyaçtan daha fazla olduğu durumlarda, üretilen enerjini akü gibi depolama elemanlarında toplanmasını veya şebekeye verilmesini sağlar. Üretimin ihtiyaçtan daha az olduğu koşullarda ise şebekeden enerji çekilmesini mümkün kılar. Özetle işleyiş şöyledir:

  • Işınım miktarı ve evdeki enerji tüketimi, fotovoltaik güneş panellerinde elde edilen elektrik ile karşılanabilecek seviyede ise hibrit invertör, aküye güç vererek elektriği solar sistemden karşılar.
  • Kapalı havalar sıklaşır ve/veya evdeki tüketim, panellerce üretilen elektrik miktarını aşarsa da hibrit inverter şebekeden ekstra elektrik çekerek ihtiyacı karşılar.
  • Güneşin hiç olmadığı durumlarda kendini koşullara adapte edebilen hibrit invertörler, tüketime bağlı olarak ya sadece güneş akülerinden gelen enerjiyi kullanır ya da elektriği direkt şebekeden alır.

Evinizde güneş enerjisi kullanımı için sayfamızı ziyaret edin: Ev Tipi Güneş Enerjisi

Akıllı İnverter Özellikleri

Akıllı inverter, güneş panellerinden sağlanan elektrik akımındaki dalgalanmaları,dengesizlikleri ve kesintileri önleyip dengelemek için planlanmış inverterlere denir. Akıllı inverterin başlıca amacı, güneş enerjisinden gelen elektriğin doğru bir şekilde, sisteme ve elektrik tesisatına zarar vermeden, kullanıma hazır bir biçimde depolanmasıdır. Akıllı inverter özellikleri de bu doğrultuda tasarlanır.

İnverter Nasıl Seçilir?

Dönüştürücü (inverter) seçilirken öncelikle verimliliğine ve garantisine bakılmalıdır.

Solar inverterinin verimliliği, AC elektriğe ne kadar iyi dönüştürdüğü ile ölçülür. Herhangi bir elektrik dönüşüm sürecinde, enerji ısı şeklinde kaybolur. Enerji kayıpları ne kadar düşük olursa, verimlilik o kadar yüksek olur. Daha yüksek verimli inverterler genellikle daha pahalıdır, ancak panel sisteminizin elektrik çıkışını en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olur.

Ev için invertör seçimlerinde evin elektrik ihtiyacı ve evdeki güneş paneli gücü önemlidir. Şebekeye uzak olunması da inverter seçimini etkiler. 5 kW inverter tercihi, fazlaca güç kullanılacak ortamlara uygundur.

İnverter seçiminde verilen garanti süresi de oldukça önemlidir. İnverter şirketleri, ortalama 10 ila 25 yıl arası garanti sunar. Güneş inverteri ile güneş panellerinin garanti süresi kontrol edilerek alınmalıdır.

Ayrıca inverter seçerken fiyatı, kalitesi, teknik özellikleri ve servis ve desteğin olup olmadığına da bakılmalıdır.

İnverter Arızaları ve Hata Kodları

Güneş enerji sistemleri ile bağlantılı sık karşılaşılan arızalar ve inverter hata kodları için ilgili sayfamızı inceleyin: GES Arızaları ve İnverter Hata Kodları

Güneş Enerjisi İnverter Rehberi